Alcoolul ca drog

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) definește ca medicament un medicament care poate altera funcțiile într-un organism viu și, în același timp, nu este un aliment. Spre deosebire de țările vorbitoare de limbă engleză, în care termenul "drog" include și produsele farmaceutice, conceptul de droguri în Germania este oarecum mai restrâns. În Germania substanțele și preparatele sunt considerate a fi medicamente care pot provoca o stare de intoxicare sau o schimbare a conștiinței și percepțiilor și pot duce la dependență.

Drogurile diferă în ceea ce privește producția, compoziția și modul de acțiune. De exemplu, ele pot fi clasificate în medicamente biogene și produse sintetice, tari și moi, legale și ilegale.

Alcoolul (etanol) ca medicament

Alcoolul este unul dintre medicamentele legale din punct de vedere social. Deoarece consumul de alcool este asociat cu socializarea și distracția în majoritatea țărilor occidentale, acesta nu este adesea considerat un medicament. Nu este nimic rău cu un pahar de vin sau bere ocazional. Cu toate acestea, dacă alcoolul este consumat în mod regulat și / sau în exces, drumul către alcoolism este inevitabil.

Alcoolul este unul dintre medicamentele cu potențial foarte mare de avarie. Alcoolul alimentar se obține prin fermentarea și distilarea diferitelor materii prime, cum ar fi bobul, fructul sau trestia de zahăr.

Efectul alcoolului

În doze mici, alcoolul are un efect disuasiv. El face să iasă și curajos și poate aduce o schimbare de dispoziție. Cu o adevărată intoxicare, poate ajunge la percepții și tulburări de atenție până la "lacrima de film". Bețivii sunt adesea limitați în capacitatea lor de a coordona și de a vorbi, ducând la înclinare și loviri.

În ziua după intoxicare, consumatorii întâmpină de obicei o "mahmureală" care este însoțită de dureri de cap, greață și slăbiciune fizică. Consecințele pe termen lung ale abuzului de alcool pot fi tulburările de inimă, creșterea violenței, afectarea ficatului, depresia și declinul fizic și social. Persoanele dependente de alcool au o speranță de viață de 20 de ani mai mică decât populația medie.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul