Alcool la volan

Mai ales în carnaval, buna dispoziție a petrecerilor poate fi rapidă: cel mai târziu atunci, dacă permisul de conducere este retras din cauza alcoolului la volan. Următorul timp fără mașină trebuie să utilizeze infractorii de trafic pentru a-și da seama de obiceiurile sale de băut.

A doua șansă "MPU"

De regulă, un examen medical-psihologic, MPU pe scurt, este asociat cu pierderea permisului de conducere. Aceasta se dispune de instanță pentru a determina dacă șoferul este potrivit pentru conducerea autovehiculelor. Spre deosebire de examenul permisului de conducere, examenul medical-psihologic nu se referă la cunoașterea în trafic, ci la caracterul adecvat al unui personaj pentru conducerea unei mașini. Și acest lucru este puternic îndoielnic atunci când conduceți o mașină alcoolizată.

Oricine este pus sub presiune cu alcool în sânge de către poliție, a condus până acum până la 3000 de ori alcoolice - cel puțin conform statisticilor. Și oricine participă la trafic cu 1, 6 per mille de alcool din sânge a avut o problemă cu alcoolul pentru o lungă perioadă de timp. Marea majoritate a celor care participă la MPU o fac din cauza conducerii în stare de ebrietate. În Germania, acest examen este efectuat de aproximativ 100.000 de ori pe an.

Medical și psihologic

MPU, popular, de asemenea, numit testul idiot, constă din trei părți. Examinarea medicală și examinarea performanței și a capacității de reacție ar trebui să furnizeze informații despre starea fizică a operatorului de trafic, în timp ce examinarea psihologică a îndoielilor privind capacitatea psihologică de a conduce o mașină ar trebui eliminată. Cu ajutorul unui chestionar, de exemplu, în examinarea medicală atât după administrarea de comprimate și medicamente, cât și după obiceiurile de consum alcoolice.

Nu e idiotic

Întregul test psihologic conține aproape 500 de întrebări. Cu toate acestea, acesta este, de obicei, scurtat la aproximativ 200 de întrebări. Examinatorul trebuie să spună foarte repede dacă o declarație se aplică sau nu. Întrebările sunt neordonate și trec printr-o varietate de subiecte. De exemplu, unele întrebări la care se poate răspunde doar cu "da" sau "nu" ar putea fi:

  • Stomacul meu este foarte sensibil
  • Ca un copil mi-a plăcut să lupt
  • Mama mea rareori face bine cu mine
  • La petreceri mă simt de obicei plictisit
  • Fazele galbene la semafor sunt prea scurte
  • Conducerea este foarte distractivă
  • Sunt foarte trist uneori
  • Mă rog repede
  • Nu mint

Nu se poate face fără pregătire

Cât de important este ca performanța cu succes a UMP să fie în subordonarea permisului de conducere este deseori subestimată. Experții recomandă cu tărie să nu se desfășoare ancheta nepregătită. În prima scădere a UMP, aproximativ 50% dintre cei afectați și chiar și 20% reprezintă încă o recalificare necesară. Doar aproximativ 30% din toți candidații primesc permisul de conducere înapoi cu prima MPU finalizată.

Pentru a vă pregăti pentru UMP există o serie de consilieri de cărți și cursuri. Potrivit experților, totuși, este foarte important să se supună unei consultări privind psihologia traficului. Acest lucru este taxabil și se realizează fie în sesiuni individuale, fie în cadrul discuțiilor de grup. În funcție de complexitatea faptelor, costurile care trebuie plătite de către examinator însuși se situează între 500 și 800 de euro.

Imediat abstinent!

Oricine dorește să creadă că nu are probleme cu alcoolul și, prin urmare, ar trebui să obțină din nou permisul de conducere, ar trebui să fie abstinent la momentul pierderii permisului de conducere. Acest lucru devine credibil și verificabil dacă, de exemplu, valorile ficatului sunt verificate și înregistrate în mod regulat de medicul de familie.

Scopul timpului fără permis de conducere este de a face față problemei sale de alcool și de a ajunge la o schimbare de comportament durabilă. Prin urmare, nu ar trebui să se vorbească motivul retragerii permisului de conducere, ci să se trateze constructiv cu acesta. De asemenea, aceasta funcționează într-un consiliu de dependență în ambulatoriu sau într-un grup de auto-ajutor supravegheat.

Cat de mult este permis sa bei inainte de a conduce?

Întrebarea nu trebuie pusă mai întâi în acest formular. Cine sărbătorește cu prietenii în timp ce bea alcool ar trebui să dea cheile și să lase mașina în urmă. Deși o concentrație de alcool din sânge de 0, 5 la mie este stipulată în legea traficului rutier drept "valoare limită de pericol", chiar și la concentrații mai scăzute capacitatea de a conduce vehicule poate fi limitată. Alcoolul este descompus în organism, în special prin ficat. Datorită faptului că dioxidul de carbon și acizii grași sunt formați în timpul acestui proces de descompunere, nu puteți "transpira" alcoolul. O sesiune de saună după aceea nu ar fi numai lipsită de sens, ci ar fi și extrem de stresantă pentru circulație.

Organismul descompune foarte consistent 0, 15 g de alcool pe kilogram de greutate corporală pe oră și într-adevăr cu prima aburire de alcool consumat. Bărbații și femeile procesează alcoolul destul de diferit, ceea ce nu este doar diferențele de greutate tipice sexului. De asemenea, diferențele hormonale, absorbția alcoolului și a alimentelor ingerate și a altor enzime hepatice joacă un rol. Procesul de degradare nu este încă pe deplin înțeles.

Fără alcool la volan

Linii directoare, care pot bea cât de mult, înainte de atingerea limitei relevante criminale, există. Dar, deoarece fiecare persoană reacționează la alcool în mod diferit, în funcție de circumstanțe, aceste instrucțiuni sunt complet inutile în cazuri individuale. Dar ar trebui să luați în considerare cu siguranță alcoolul rezidual în dimineața următoare. Pentru a pierde in greutate, corpul dureaza cat mai multe ore pe masura ce ati baut ochelari. Prin urmare, vă puteți pierde permisul de conducere dimineața ulterior. Și probabil că nu numai că are o mahmureală uriașă, dar și un ucigaș de pisici.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul