Alergie și sarcină - terapie

Hiposensibilizarea poate continua în anumite cazuri

Singura terapie cauzală pentru bolile alergice este în prezent numită Imunoterapia specifică (SIT), cunoscută și sub numele de "Hiposensibilizare" sau "Vaccinare alergică". Pentru un SIT, substanța la care pacientul este alergic (alergenul) este injectată regulat în pacient, în doze crescătoare, până la o doză maximă sub piele. Ca rezultat, sistemul imunitar se obisnuieste cu alergenul si nu mai reactioneaza cu o reactie patologica de aparare.

Hyposensitizarea: nu începe în timpul sarcinii

Conform liniilor directoare ale societăților de specialitate, un SIT deja în derulare, care până acum a tolerat cel mai bine pacientul în doza maximă, poate fi continuat după debutul sarcinii. În orice caz, ar trebui să se efectueze o revizuire foarte atentă a raportului beneficiu / risc. În special în prezența unei indicații vitale, în special în cazul unei alergii severe la veninuri de insecte, este recomandată continuarea SIT pentru a preveni o reacție anafilactică după o mușcătură de insecte.

Dimpotrivă, femeile gravide nu ar trebui să fie reîncepute cu un SIT. Context: În cazuri foarte rare, poate apărea o reacție de șoc alergic. Acest lucru poate fi tratat mult mai rău în timpul sarcinii - mama și copilul sunt apoi în pericol.

Hormonii îți fac nasul strâns

Schimbările de echilibru hormonal în timpul sarcinii pot crește rinita alergică. Ele fac ca vasele sanguine ale mucoasei nazale să se extindă, iar membrana mucoasă să se umfle. Una din cinci femei suferă de un nas înfundat în timpul sarcinii, în special la începutul celui de-al doilea trimestru de sarcină. Pacienții cu alergie par a fi afectați puțin mai des. Soluția salină ca spray nazal sau substanța nutritivă dexpanthenol oferă relief. În plus, ajutați foarte mult aer curat, sport și somn cu un corp superior superior.

În cazuri severe, picăturile nazale decongestionante pot fi administrate pentru o perioadă scurtă de timp - preferabil alternativ numai pe o parte și în cea mai mică concentrație posibilă. Sprayurile nazale care conțin cortizon sunt o altă opțiune terapeutică.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul